miércoles, 5 de octubre de 2016

FUTEBOL DO BRASIL * PARTE 8

FUTEBOL DO BRASIL - PARTE 8
OS MELHORES JOGADORES DO BRASIL EM 1959 - DESTACADOS REVISTA MANCHETE

COPA DO BRASIL – HISTORIA
Copa do Brasil since 1989
Palmares
1989 - Grêmio Foot-ball Portoalegrense (Porto Alegre-RS)
1990 - Clube de Regatas Flamengo (Rio de Janeiro-RJ)
1991 - Criciúma Esporte Clube (Criciúma-SC)
1992 - Sport Club Internacional (Porto Alegre-RS)
1993 - Cruzeiro Esporte Clube (Belo Horizonte-MG)
1994 - Grêmio Foot-ball Portoalegrense (Porto Alegre-RS)
1995 - Sport Club Corinthians (São Paulo-SP)
1996 - Cruzeiro Esporte Clube (Belo Horizonte-MG)
1997 - Grêmio Foot-ball Portoalegrense (Porto Alegre-RS)
1998 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo-SP)
1999 - Esporte Clube Juventude (Caxias do Sul-RS)
2000 - Cruzeiro Esporte Clube (Belo Horizonte-MG)
2001 - Grêmio Foot-ball Portoalegrense (Porto Alegre-RS)
2002 - Sport Club Corinthians (São Paulo-SP)
2003 - Cruzeiro Esporte Clube (Belo Horizonte-MG)
2004 - Esporte Clube Santo André (Santo André-SP)
2005 - Paulista Futebol Clube (Jundiaí-SP)
2006 - Clube de Regatas Flamengo (Rio de Janeiro-RJ)
2007 - Fluminense Football Club (Rio de Janeiro-RJ)
2008 - Sport Club do Recife (Recife-PE)
2009 - Sport Club Corinthians (São Paulo-SP)
2010 - Santos Futebol Clube (Santos-SP)
2011 - Clube de Regatas Vasco da Gama (Rio de Janeiro-RJ) 
2012 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo-SP)
Finals
1989 - Grêmio              0-0 2-1 Sport Recife
1990 - Flamengo            1-0 0-0 Goiás
1991 - Criciúma            1-1 0-0 Grêmio
1992 - Internacional       1-2 1-0 Fluminense
1993 - Cruzeiro            0-0 2-1 Grêmio
1994 - Grêmio              0-0 1-0 Ceará
1995 - Corinthians         2-1 1-0 Grêmio
1996 - Cruzeiro            1-1 2-1 Palmeiras
1997 - Grêmio              0-0 2-2 Flamengo
1998 - Palmeiras           0-1 2-0 Cruzeiro
1999 - Juventude           2-1 0-0 Botafogo
2000 - Cruzeiro            0-0 2-1 São Paulo
2001 - Grêmio              2-2 3-1 Corinthians
2002 - Corinthians         2-1 1-1 Brasiliense
2003 - Cruzeiro            1-1 3-1 Flamengo
2004 - Santo André         2-2 2-0 Flamengo
2005 - Paulista            2-0 0-0 Fluminense
2006 - Flamengo            2-0 0-0 Vasco
2007 - Fluminense          1-1 1-0 Figueirense
2008 - Sport Recife        1-3 2-0 Corinthians
2009 - Corinthians         2-0 2-2 Internacional                
2010 - Santos              2-0 1-2 Vitória   
2011 - Vasco               1-0 2-3 Coritiba
2012 - Palmeiras           2-0 1-1 Coritiba 

Number of Wins (lost finals between brackets)
 4 Grêmio (3)
   Cruzeiro (1)  
 3 Corinthians (2)
 2 Flamengo (3)
   Palmeiras (1)
 1 Fluminense (2)
   Sport Recife (1)
   Vasco da Gama (1)
   Criciúma (0)
   Internacional (1)
   Juventude (0)
   Paulista (0)
   Santo André (0)
   Santos (0)
 0 Coritiba (2)
   Botafogo (1)
   Brasiliense (1)
   Ceará (1)
   Figueirense (1)
   Goiás (1)
   São Paulo (1)
   Vitória (1)

 SEGUNDA DIVISAO

Official Brazilian (organised/recognized by CBF and CBD) Second Level champions

1971 - Villa Nova Atlético Clube (Nova Lima)
1972 - Sampaio Corrêa Futebol Clube (São Luís)

Because there was no performance-based criterion defining the teams in
the first level, there was no promotion or relegation.  Between 1973 and
1979 teams were invited to play at the 1st level based mainly on political
criteria, and no 2nd division was disputed.

1980 - Londrina Esporte Clube (Londrina-PR)
1981 - Guarani Futebol Clube (Campinas-SP)
1982 - Campo Grande Atlético Clube (Rio de Janeiro-RJ)
1983 - Clube Atlético Juventus (São Paulo-SP)
1984 - Uberlândia Esporte Clube (Uberlândia-MG)
1985 - Tuna Luso Brasileira (Belém-PA)
1986 -   not disputed [*]
1987 -   not disputed [**]
1988 - Associação Atlética Internacional (Limeira-SP)
1989 - Clube Atlético Bragantino (Bragança Paulista-SP)
1990 - Sport Club Recife (Recife-PE)
1991 - Paysandu Sport Club (Belém-PA)
1992 - Paraná Clube (Curitiba-PR)
1993 -   not disputed
1994 - Esporte Clube Juventude (Caxias do Sul-RS)
1995 - Clube Atlético Paranaense (Curitiba-PR)
1996 - União São João Esporte Clube (Araras-SP)
1997 - América Futebol Clube (Belo Horizonte-MG)
1998 - Sociedade Esportiva Gama (Brasília-DF)
1999 - Goiás Esporte Clube (Goiânia-GO)
2000 - not disputed  [***]
2001 - Paysandu Sport Club (Belém-PA)
2002 - Criciúma Esporte Clube (Criciúma-SC)
2003 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo-SP)
2004 - Brasiliense Futebol Clube (Brasília-DF)
2005 - Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense (Porto Alegre-RS)
2006 - Clube Atlético Mineiro (Belo Horizonte-MG)
2007 - Coritiba Foot Ball Club (Curitiba-PR)
2008 - Sport Club Corinthians Paulista (São Paulo-SP)
2009 - Clube de Regatas Vasco da Gama (Rio de Janeiro-RJ)
2010 - Coritiba Foot Ball Club (Curitiba-PR)
2011 - Associação Portuguesa de Desportos (São Paulo-SP)
2012 - Goiás Esporte Clube (Goiânia-GO)
2013 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo-SP)
2014 - Joinville Esporte Clube (Joinville-SC)
2015 - Botafogo de Futebol e Regatas (Rio de Janeiro-RJ)

Palmares - only official championships

Clubs
 2 Coritiba, Goiás, Palmeiras Paysandu
 1 América-MG, Atlético-MG, Atlético-PR, Botafogo, Bragantino, Brasiliense, Campo Grande-RJ,
   Corinthians, Criciúma, Gama, Grêmio, Guarani, Internacional-SP, Joinville, Juventude,
   Juventus, Londrina, Paraná, Portuguesa, Sampaio Corrêa, Sport Recife, Tuna Luso, Uberlândia,
   União São João, Vasco da Gama, Villa Nova-MG

ARTILHEIROS

Year       Topscorer (Team)               Goals
1971   
1972    Pelezinho (Sampaio Corrêa)       8
1973-1979  not held
1980       Osmarzinho (Botafogo-SP)          12
1981       Jorge Mendonça (Guarani)          11
1982       Luisinho (Campo Grande-RJ)        10
1983       Lima (Operário-MS)                 9
1984       Dadinho (Remo)                       6
1985       Guilherme (Figueirense)            6
        Paulo César (Tuna Luso)            6
1986                                          [1]
1987    Evair (Guarani)                    9  [2]
1988      
1989      
1990      
1991       Cacaio (Paysandu)           14
1992       Saulo (Paraná)                         12
1993       not held
1994       Baltazar (Goiás)               11
        Mário (Juventude)                  11
1995       Oséas (Atlético)               14
1996       Maurício (Santa Cruz)                    13
1997       Tupãzinho (América-MG)            13
1998       Gauchinho (XV de Piracicaba)              13
1999       Uéslei (Bahia)                          25
2000    Adhemar (São Caetano)             15  [3]
2001       Sérgio Alves (Ceará)                      21
2002       Vinícius (Fortaleza)                        22
2003    Vágner Love (Palmeiras)                   19
2004    Rinaldo (Fortaleza)               13
        Kuki (Náutico)                    13
2005    Reinaldo (Santa Cruz)             16
2006    Vanderlei (Gama)                  21
2007    Alessandro (Ipatinga)             25
2008    Túlio (Vila Nova)               24
2009    Élton (Vasco da Gama)                             17
        Rafael Coelho (Figueirense)       17
        Marcelo Nicácio (Fortaleza)       17
2010    Alessandro (Ipatinga)             21
2011    Kieza (Náutico)                   21
2012    Zé Carlos (Criciúma)              27
2013    Bruno Rangel (Chapecoense)        31
2014    Magno Alves (Ceará)               18
2015    Zé Carlos (CRB)                        1

Torneio Rio-São Paulo –
List of Champions
1933 - Palestra Itália (São Paulo)
1934 - not realized
1940 - not decided
1950 - Sport Club Corinthians Paulista (São Paulo)
1951 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo)
1952 - Associação Portuguesa de Desportos (São Paulo)
1953 - Sport Club Corinthians Paulista (São Paulo)
1954 - Sport Club Corinthians Paulista (São Paulo)
1955 - Associação Portuguesa de Desportos (São Paulo)
1956 - no effect
1957 - Fluminense Football Club (Rio de Janeiro)
1958 - Clube de Regatas Vasco da Gama (Rio de Janeiro)
1959 - Santos Futebol Clube (Santos)
1960 - Fluminense Football Club (Rio de Janeiro)
1961 - Clube de Regatas Flamengo (Rio de Janeiro)
1962 - Botafogo de Futebol e Regatas (Rio de Janeiro)
1963 - Santos Futebol Clube (Santos)
1964 - Santos Futebol Clube (Santos)
     Botafogo de Futebol e Regatas (Rio de Janeiro)
1965 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo)
1966 - Botafogo de Futebol e Regatas (Rio de Janeiro)
     Sport Club Corinthians Paulista (São Paulo)
     Santos Futebol Clube (Santos)
     Clube de Regatas Vasco da Gama (Rio de Janeiro)
1993 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo)
1997 - Santos Futebol Clube (Santos)
1998 - Botafogo de Futebol e Regatas (Rio de Janeiro)
1999 - Clube de Regatas Vasco da Gama (Rio de Janeiro)
2000 - Sociedade Esportiva Palmeiras (São Paulo)
2001 - São Paulo Futebol Clube (São Paulo)

2002 - Sport Club Corinthians Paulista (São Paulo)

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada